تاریخ انتشار : 23 شهریور 1393 12:33

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس مطرح کرد:

مجلس بدون هیچ جهت گیری خاصی لایحه وکالت را بررسی می کند

یک عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: مجلس بدون هیچ جهت گیری خاصی و با نگاهی حقوقی و قانونی لایحه جامع وکالت را مورد بررسی قرار می دهد و جای نگرانی وجود ندارد.
    محمدعلی اسفنانی در گفت وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در خصوص بحث های پیش آمده درباره لایحه جامع وکالت، گفت: به طور کلی لایحه معمولا به دو صورت به مجلس ارسال می شود؛ یکی لایحه ای که دولت خود مستقیما ارسال می کند و دیگری لوایحی که بنا به اختیاراتی که قانون اساسی به قوه قضاییه داده به عنوان لوایح قضایی آن را به هیات دولت ارسال کرده و دولت آن را به مجلس ارجاع می دهد.

وی در ادامه بیان کرد: البته لزومی ندارد اگر از قوه قضاییه یک لایحه قضایی به مجلس می آید فقط مباحث مطرح شده توسط این قوه در آن در نظر گرفته شود و مجلس الزامی ندارد همه آنچه در لایحه مربوطه می آید را تصویب کند و قطعا مجلس با بررسی و کارشناسی لایحه ای متفاوت را تبدیل به قانون خواهد کرد.

این عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس خاطرنشان کرد: این ارسال کننده لایحه است که آن را قضایی اعلام می کند اما مجلس قطعا تغییرات جدی در آن ایجاد کرده و حتی اگر صلاح نداند کاملا آن را رد کرده و از گردونه خارج می کند.

اسفنانی با اشاره به اختلافات موجود بر سر تنظیم لایحه جامع وکالت، تصریح کرد: قوه قضاییه با ارسال این لایحه مباحثی را در بحث وکالت مطرح کرده که نگرانی هایی برای جامعه وکالت به وجود آورده است.

وی افزود: مجموعه کانون های وکلای دادگستری طبق قانون استقلال وکلا، کانونی مستقل هستند که هیچ وابستگی خاصی به دولت و قوه قضاییه ندارند اما قوه قضاییه مدعی است که در این قانون باید تغییراتی به وجود آید و نظارت بر این جامعه توسط قوه قضاییه صورت بگیرد آن هم به نحوی که این قوه مطرح کرده است.

این عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس همچنین یادآور شد: این در حالی است که کانون های وکلا معتقدند این شیوه عملکردی که در لایحه دیده شده در واقع نظارت بر کانون وکلا را از حد گذرانده و استقلال آنها را دچار خدشه می کند و وکلای دادگستری نگران آن هستند که مبادا استقلال شان دچار آسیب شود و در حال حاضر مناقشه موجود میان وکلا و قوه قضاییه سر این موضوع است.

اسفنانی در پایان گفت: در حال حاضر این لایحه در هیات دولت است و باید منتظر ارسال آن به مجلس شورای اسلامی باشیم اما قطعا مجلس عملکردی بدون جهت گیری خاص خواهد داشت و با نگاهی حقوقی و قانونی این لایحه را بررسی می کند و جای نگرانی نیست.