تاریخ انتشار : 23 شهریور 1393 12:55

یونیسف اعلام کرد

آمار نگران کننده خشونت علیه کودکان در پاکستان

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، یونیسف (صندوق کودکان سازمان ملل متحد) در گزارش جدید خود اعلام کرد که 30 درصد دختران پاکستانی بین 15 تا 19 سال، تجربه خشونت جسمی داشته اند و 24 درصد این تعداد نیز ظرف 12 ماه اخیر این رفتارهای غیرانسانی را تجربه کرده اند. این آمار همچنین حکایت از آزار جنسی 120 میلیون دختر در سراسر جهان دارد که برابر با یک مورد از هر 10 نفر است و طبق گزارش فوق خشونت فیزیکی علیه کودکان نیز همچنان در کشورهای مختلف رو به افزایش است. در این تحقیق که با عنوان «تحلیل آماری خشونت علیه کودکان» انجام شده، وضعیت دختران و پسران تا سنین 19 سال در 190 کشور از جمله پاکستان مورد بررسی قرار گرفته است.

بر اساس این گزارش، آمار رفتارهای خشونت آمیز از جمله قتل کودکان بسیار تکان دهنده است و در این میان پاکستان جزو 10 کشور دارنده بالاترین نرخ قتلِ کودکان و نوجوانان تا سن 19 سالگی است. آمار این قربانیان در سال 2012 میلادی حدود 3000 نفر بوده است.

در این گزارش همچنین انواع خشونت ها علیه کودکان عنوان شده اند که به شرح زیر است:

- خشونت فیزیکی: شامل انواع زورگویی تا تحقیر و شکنجه می شود و همچنین کتک زدن، رفتارهای تند فیزیکی و اجباری را نیز دربرمی گیرد.

- خشونت جنسی: رفتارهای جنسی خشن که موجب وارد آوردن آسیب های جسمی و روانی می شود و برده داری جنسی و ازدواج های اجباری از این گونه اند.

- خشونت روانی: آزار و اذیت های کلامی، تهدید، طرد و حبس کردن، خشونت خانگی و تهدید های آنلاین را شامل می شود.

- غفلت: عدم توجه کافی به نیازهای فیزیکی و روانی کودکان که به نوبه خود آسیب های قابل توجهی برجای می گذارد و زندگی آنان را حتی در سنین بزرگسالی نیز تحت تاثیر قرار می دهد.

به گزارش روزنامه پاکستان تودی، زمانی که از دختران در خصوص عاملان این خشونت ها سوال شد اغلب پاسخ ها شامل والدین، پرستاران و مراقبان (از جمله نامادری و پدرخوانده ها)، همسران و نامزدهای آنان بودند. در میان دختران متاهل نیز 85 درصد از دختران پاکستانی حاضر در این مطالعه نامزد فعلیِ خود را عامل این خشونت ها می دانستند. همچنین یک درصد از آنها همسر سابق، 10 درصد مادر و یا نامادری و 15 درصد مادرشوهر خود را مقصر این رفتارهای خشونت آمیز معرفی می کردند. 17 درصد این دختران خشونت فیزیکی در زمان بارداری را تجربه کرده بودند. این دختران در واقع نسبت به آزار و اذیت هایی که می شدند سکوت می کردند و از این میان 51 درصد آنها عنوان کردند که هیچ گاه این آزار و اذیت ها را به کسی نگفته اند.

این گزارش همچنین اشاره می کند، کودکانی که مورد توجه والدین نیستند ولی مورد آزار و اذیت قرار می گیرند از اعتماد به نفس پایین، افسردگی و روند رشد ناقص (اغلب عملکرد ضعیف در مدرسه) رنج می برند. کارشناسان یونیسف معتقدند که اصل و تاثیر خشونت بر کودکان اغلب گزارش نمی شود و یا به صورت رسمی منتشر نمی شود و در کنار این مسئله نیز سیستم های حقوقی و قانونی در سراسر جهان نیز پاسخگوی این خشونت ها نیستند.