تاریخ انتشار : 28 آبان 1393 8:55

به مناسبت 25 سالروز تصویب پیمان‌نامه حقوق کودک عنوان شد

مبهم بودن آموزش اجباری و رایگان کودکان

انجمن حمایت ازحقوق کودکان به مناسبت بیست و پنجمین سالروز تصویب پیمان نامه حقوق کودک بیانیه ای صادر کرد.
    به گزارش ایسنا، در متن این بیانیه آمده است: « کشورهای عضو متعهد می شوند به طور گسترده و به طریقی مناسب و فعال اصول و مفاد پیمان نامه را به نحوی یکسان به اطلاع بزرگسالان و کودکان برسانند.

این بیانیه می افزاید: بیست و پنجمین سال تصویب پیمان نامه حقوق کودک را در حالی پشت سر می گذاریم که تا تحقق یافتن آنچه در پیمان نامه به عنوان حقوق کودک آمده است بسیار فاصله داریم. پیمان نامه حقوق کودک تنها معاهده بین المللی است که مورد پذیرش 193 کشور جهان قرار گرفته و بر چهار اصل اساسی عدم تبعیض، منافع عالیه کودک، مشارکت و حق بقا و رشد استوار است.

در ادامه این بیانیه آمده است: زمانیکه دولتهای جهان با پذیرش و وفاق بین المللی متعهد به احقاق حقوق کودکان شدند. جهانیان چشم انداز بهتری برای کودکان که در این پیمان نامه برای اولین بار به عنوان انسان هایی مستقل دیده شده بودند پیش بینی می کردند اما متاسفانه به دنبال تصمیمات نادرست سیاستگذارانی که از کودکیشان بسیار فاصله گرفته اند در سالهای اخیر شاهد کشته و آواره شدن کودکان در اقصی نقاط جهان از جمله غزه، عراق، اوکراین، سوریه، نیجریه و افغانستان هستیم که از ابتدایی ترین حقوق خود محروم شده اند.

این بیانیه می افزاید: دولت جمهوری اسلامی ایران این معاهده بین المللی را در سال 72 امضا کرده و بر اساس ماده 42 این پیمان نامه متعهد شده است به طور گسترده و به طرق مناسب و فعال مفاد پیمان نامه را به اطلاع بزرگسالان و کودکان برساند.

بر اساس این بیانیه، کودکان سرزمینمان نیز تا تحقق حقوق کودک در کشورمان با چالش های زیادی در زمینه های تبعیض های گوناگون به ویژه آموزش، ندیدن منافع عالیه کودکان در تصمیم گیری ها و برنامه ریزی ها، نشنیدن صدای کودک در خانواده، مدرسه، جامعه، رسانه و حتی در برخی از مناطق کشور با نبود ابتدایی ترین نیازها برای بقا و رشد روبرو هستند.

طبق این بیانیه، نبود مهد کودک های مناسب، پایین بودن کیفیت آموزشی در مدارس، پایین آمدن میزان دسترسی به آموزش پیش دبستانی رایگان، عدم استفاده از شیوه های نوین آموزشی مبتنی بر مشارکت، واگذاری مدارس دولتی به بخش خصوصی، گسترش فضای ناسالم رقابتی و تبلیغ شیوه های تربیت سنتی و ... روند رشد شخصیتی همه جانبه کودکان را با مشکلات عدیده مواجه ساخته است.

در ادامه بیانیه آمده است: انجمن حمایت از حقوق کودکان ضمن حمایت از گام های مثبت برداشته شده در حوزه کودکان بویژه در بخش سلامت و بهداشت، نگرانی عمیق خود را از پوشش ناکافی ترویج پیمان نامه حقوق کودک از طریق رسانه های جمعی، ابهام در تعریف سن کودکی و آموزش اجباری و رایگان برای همه کودکان اعلام می دارد.

این بیانیه در پایان تاکید می کند که انجمن حمایت از حقوق کودکان خواهان تصویب لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان با توجه به منافع عالیه کودک در مجلس شورای اسلامی، تغییر کیفی نظام آموزشی و توجه ویژه به کودکان در شرایط دشوار از جمله کودکان کار و خیابان، مهاجر و معارض با قانون است».